創作內容

0 GP

真人真事-跑步疑(魂)

作者:“自動搜索”│2015-08-20 17:55:59│贊助:0│人氣:62
見好多吧打絲打分享,我都要寫下。中文麻麻,請見諒。

呢件事唔係我親身經歷,不過係一個我識左二十年而已重會個個星期見概好兄弟親身經歷。

事源我兄弟(叫距Y)距好鐘意跑步,而且鐘意夜晚跑,重通常都跑15km以上。當時距住大埔,好鐘意跑向粉嶺方向。事發當晚距如常跑,途經和合石時已經係11點幾。距重好記得當時路邊重有d維修工人整馬路,在加上條路距時常跑所以根本唔會驚。

一直都相安無事直至Y開始跑入D小路,傍邊係一些樹林同村屋。Y通常都會一路聽住D Hardcore music黎提升鬥心,而係西曆7月份跑步個人一定會好熱。正當距落斜時,距離遠見到燈柱下一個皮膚好白,著白色背心概啊伯微笑望住距。感官上隨左啊伯,距重覺得凍左好多,有如係冷氣房一樣。距壓住內心概好奇,疑惑,恐懼,終於係啊伯身邊檫身而過。距好記得當時啊伯一樣笑住甘望距,全程笑住,一路笑個頭就跟住Y概身影,而伯伯個身一直無動過,整系個頭跟住轉。Y跑過後唔敢回頭,距怕啊伯個頭真係可以180度轉。距加快腳步跑,但係距發現有陣怪味,而呢種味係你從來未聞過,唔係屎,唔係汗,唔係垃圾,係形容唔到,聯想唔到。距一直跑而個陣味跟住距最少2公里。而個陣(冷氣)都跟住距2公里以上。直至距跑到粉嶺地鐵站。猶如距跑步係唔帶銀包,八達通都唔帶所以距只能跑回去。距到左地鐵站就想休息下,打比我哥。我哥當時係電話只會聽到一D雜音,但係Y就聽到我哥講咩。連打幾次都係甘,最後我哥叫我打比距結果一樣。我隔半個鐘后再打,都係一樣,得D雜音。直至距跑到煩屋企,見到距父母電話先正常翻。

by xxmonsterxx
引用網址:https://home.gamer.com.tw/TrackBack.php?sn=2936537
All rights reserved. 版權所有,保留一切權利

相關創作

留言共 0 篇留言

我要留言提醒:您尚未登入,請先登入再留言

喜歡★s072225 可決定是否刪除您的留言,請勿發表違反站規文字。

前一篇:真人真事-鬼捏頸... 後一篇:真人真事-屋企怪事...

追蹤私訊

作品資料夾

strive0603巴哈的大夥
夢想與現實,選哪一個?有時候一個決定,可以推向巔峰,也可以推向地獄🤔看更多我要大聲說昨天12:50


face基於日前微軟官方表示 Internet Explorer 不再支援新的網路標準,可能無法使用新的應用程式來呈現網站內容,在瀏覽器支援度及網站安全性的雙重考量下,為了讓巴友們有更好的使用體驗,巴哈姆特即將於 2019年9月2日 停止支援 Internet Explorer 瀏覽器的頁面呈現和功能。
屆時建議您使用下述瀏覽器來瀏覽巴哈姆特:
。Google Chrome(推薦)
。Mozilla Firefox
。Microsoft Edge(Windows10以上的作業系統版本才可使用)

face我們了解您不想看到廣告的心情⋯ 若您願意支持巴哈姆特永續經營,請將 gamer.com.tw 加入廣告阻擋工具的白名單中,謝謝 !【教學】